Zoveel geld op je spaarrekening, is dat wel verstandig?
10 april 2017
Saskia heeft van genieten haar levenswerk gemaakt. Ze houdt ervan om regelmatig het vliegtuig in te stappen om naar de mooiste plekken op aarde te reizen. Daarnaast houdt ze iedere maand ook nog aardig wat geld over om op haar spaarrekening te zetten. Zo hoopt ze een potje op te bouwen om later wat eerder te kunnen stoppen met werken zonder de leuke dingen in het leven te hoeven laten.
Met die maandelijkse stortingen is inmiddels een behoorlijk vermogen opgebouwd. Een paar jaar geleden zag ze dat bedrag op de spaarrekening ieder jaar nog groeien met een paar procent. Maar de laatste jaren is die vermogensaanwas stevig geslonken. Sterker nog: wanneer je rekening zou houden met inflatie en belastingen, dan teert ze eigenlijk in op haar vermogen.
Saskia denkt daarom weleens aan beleggen. Natuurlijk weet ze dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor de toekomst. Maar gemiddeld genomen leiden beleggingen op de langere termijn wel tot een groei van haar vermogenspotje. En dat terwijl vermogen op een spaarrekening, mede vanwege inflatie en belastingen, momenteel juist geld kost.
En hoewel Saskia graag haar vermogen zou willen beleggen, is het er tot nu toe niet van gekomen. Ze vindt het moeilijk klinken. De artikelen in Beleggers Belangen en Het Financieele Dagblad hebben niet zo’n aantrekkingskracht op haar. Eigenlijk heeft ze gewoon geen zin en geen tijd om zich echt in die materie te verdiepen. Jij ook niet? Lees dan vooral verder over de mogelijkheden om beleggen uit te besteden.
Beleggen is mogelijk op een heleboel verschillende manieren. Degene die ruime ervaring heeft en continu op het nieuws blijft zitten, kan waarschijnlijk zelf een goed gespreide portefeuille opzetten. Het is dan wel zaak om zeer regelmatig te kijken of de spreiding nog klopt met het gewenste risicoprofiel en of de bedrijven die in de portefeuille zitten nog de juiste koers varen en de verwachte langetermijnstrategie volgen.
Iets minder intensief is het beleggen via beleggingsfondsen. Je kiest dan bepaalde sectoren of regio’s en zoekt een fonds dat daarin belegt. Het voordeel van deze vorm van beleggen is dat je automatisch een betere spreiding van jouw portefeuille krijgt. Dit zorgt voor een veiligere belegging op de langere termijn. Deze vorm van beleggen is mogelijk via de Hof Hoorneman Rekening. Dit is een zogenaamde ‘execution-only’ beleggingsoplossing waarmee je met de Hof Hoorneman Beleggingsfondsen naar eigen inzicht en voor eigen rekening en risico jouw beleggingsportefeuille kunt samenstellen.
Je kunt er ook voor kiezen je beleggingen uit handen te geven – terwijl je natuurlijk wel ieder moment van de dag in de gaten kunt houden hoe het gaat met jouw vermogen. De Vermogensopbouw Rekening van Hof Hoorneman Bankiers is hiervoor een goede keuze. Laat je vermogen beheren door een team van analisten. Op deze manier kun je een vermogen opbouwen waarmee je later ook leuke dingen kunt blijven doen. Laat je vermogen voor je werken en besteed zelf je tijd zoals je wilt. Net zoals Saskia.
Wil je meer informatie? Vraag de gratis brochure Vermogensopbouw Rekening aan.
Voor Saskia is de Vermogensopbouw Rekening van Hof Hoorneman Bankiers ideaal. En is het ook wat voor jou? De Vermogensopbouw Rekening is vooral geschikt als je vermogen wilt opbouwen met geld dat je de eerstkomende vijf jaar niet direct nodig hebt. Een beleggingsportefeuille kan immers – met name op korte termijn – ook minder waard worden door tussentijdse koersdalingen op de beurs. Mocht je je belegde geld plotseling toch nodig hebben? Geen probleem! Dan kan je zonder kosten je geld onttrekken.
Al overtuigd, of bijna? En wil je voor de zekerheid een laatste check doen? Bekijk dan onderstaande stellingen. Indien je het merendeel met ‘ja’ beantwoordt, dan weet je zeker dat de Vermogensopbouw Rekening ook iets voor jou is!
Risico's van beleggen
Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.